Veel gestelde vragen

Bekijk hieronder onze meest gestelde vragen.

Voor meer info, contacteer ons gerust!

  Meest gestelde vragen over Jacuzzi, Spa, Whirlpool

 • Wat is het verschil tussen een Spa, hot tub, Jacuzzi en Whirlpool

  gevuld bad, dat beschikt over een aantal jets te omschrijven. De termen "spa" en "hot tub" worden door elkaar gebruikt. Spa's van degelijke kwaliteit worden vervaardigd uit hout (cederhout) of een goede synthetische vervanger van hout (Thermoplus) en hebben een acryl kuip. Massage gebeurt door een aantal jets, waarbij de lokatie van en het type jet een cruciale rol spelen. Spa's van hoge kwaliteit herkent men tevens aan zijn ergonomische lig- en zitplaatsen. De kwaliteit en zuiverheid van het water in spa's wordt op peil gehouden door chemicaliën (zoals PH-Minus, PH-Plus, Broom, Chloor, ea), zodat de spa niet na elk gebruik geledigd dient te worden. Wanneer u het water wenst te vervangen, kan de spa geledigd en gevuld worden via de daartoe voorziene af/toevoer.

  De term "whirlpool" verwijst eerder naar de circulatie van het water, niet enkel via de jets, maar ook door het inschakelen van de pompen.

  De term "jacuzzi" wordt ook wel eens gebruikt, maar is in feite de naam van een firma die onder andere whirlpool baden en hot tubs produceert.

  Welke vragen dien ik mij vooraf te stellen bij de aanschaf van een spa?

  De prijs buiten beschouwing gelaten, zijn er verschillende factoren die de ene spa van de andere onderscheiden. Eerst dient u na te gaan wat voor u belangrijk is:

  • Is uw spa voor binnen of voor buiten ? Dit kan belangrijk zijn naar de maten van uw spa toe. Hij moet immers binnen geraken, zowel in de hoogte als in de breedte.
  • Waar gaat u de spa plaatsen? Hoeveel ruimte hebt u voor de spa ? maw Hoe groot mag uw spa zijn?
  • Hoeveel personen moeten er volgens u tegelijkertijd comfortabel van de spa kunnen genieten ? Hebben zij tegelijkertijd evenveel massage nodig?
  • Is voor u massage en therapeutisch effect belangrijk of dient de spa enkel voor relaxatie ?
  • Hecht u belang aan een goede filtratie en ontsmetting?
  • Wil u een eenvoudig en makkelijk onderhoud zowel van de spa zelf als van de waterbehandeling ?

  Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een whirlpool bad?

  Er zijn vele zaken die verschillen van merk tot merk. Enkele belangrijke punten:

  • Kijk naar de uitvoering van de kuip. Zijn de zit- en ligplaatsen mooi uitgebouwd ? Vlakke zitplaatsen zijn niet alleen minder comfortabel, ze laten ook geen sterke pompmassage toe zonder uit de zitplaats geduwd te worden. Kan u gemakkelijk van plaats wisselen ? Is de voetruimte groot genoeg voor alle gebruikers samen ? Voorzien de zitplaatsen voldoende ruggesteun en kan elke bader comfortabel blijven zitten wanneer de jets ingeschakeld worden ? Door de opwaartse druk van water gaat u gemakkelijk drijven. Zijn er diepere en minder diepe zitplaatsen, zodat ieder comfortabel kan plaatsnemen ? Is de ligplaats comfortabel ? Let er op dat de ligplaats niet té horizontaal is, waardoor u gaat drijven wanneer de jets aangezet worden. Zijn de hoofdsteunen comfortabel ?
  • Hoeveel jets zitten er werkelijk in de kuip? U moet ze echt tellen. Sommige fabrikanten tellen bvb de 2 spuitopeningen van 1 jet als 2 jets. Eveneens dient u een verschil te maken tussen waterjets, luchtjets, ozonjet, enz...Vergelijk het aantal waterjets met het aantal waterjets, enz...
  • Hoeveel verschillende soorten jets ziet u ? Hoe meer verschillende soorten, hoe meer verschillende soorten massage.
  • Hoeveel grote jets zitten er in de spa ? Hoe meer grotere jets, hoe bredere massage ipv overal puntmassage door de kleine jets.
  • Zijn de jets mooi ingebouwd in de kuip, zodat ze niet drukken op de ledematen ? Probeer een spa steeds uit. Zelfs wanneer u in een droge spa (zonder water) gaat zitten, moeten de zitplaatsen comfortabel aanvoelen. De jets moeten ingewerkt zijn in de kuip en mogen zeker niet steken in de rug !
  • Zijn er luchtjets ? En hoe wordt de lucht toegevoegd aan de jets ? Gebeurt dit door venturi of beschikt de spa over een aparte luchtpomp (=blower) ? Deze luchttoevoer door de blower is veel sterker en zorgt voor een extra massage.
  • Welke blower zit er in uw spa ? Verwarmt de blower de lucht of niet ? Is er sprake van een blower die alleen de luchtjets bedient of een turbo blower, die extra de waterjets bedient bovenop het venturi-systeem ?
  • Is er een dienst-na-verkoop?

  Waarom is het vaak belangrijk een gevulde spa te testen voor aankoop?

  Een van de belangrijkste onderdelen van de whirlpool bubbelbaden zijn de zit- en ligplaatsen : zijn ze comfortabel ? Daarom is het aangeraden een spa "na te testen" voor aankoop. De betere spa verdeler heeft hiervoor steeds een gevuld demonstratie model in zijn toonzaal ter beschikking. Bij Luxor kan u samen met uw familie of vrienden in alle rust en privacy een bubbelbad uitproberen om te ervaren over welke eigenschappen het massagebad beschikt. Het personeel staat uiteraard ter beschikking tijdens de test en zal u een professionele uitleg verschaffen over het gebruik van de verschillende controlepanelen.

  Waar u vooral moet op letten bij het testen van de spa :
  Controleer of de zitplaatsen voldoende steun geven in de lende, zodat u niet wegzakt zoals in een gewoon bad. 
  Leun met uw hoofd achterover tegen de kussens. Zorg ervoor dat u uw nek niet hoeft uit te rekken om uw hoofd te laten rusten.
  Indien de spa voorzien is van een ligplaats, moet deze diep genoeg zijn, zodat u rustig kan blijven liggen. Wanneer u drijft, is de watertherapie en relaxatie niet optimaal.
  Vergewis u ervan dat de vaste jets perfect uitgelijnd zijn. Zij moeten het spierweefsel masseren, niet uw botten of ruggengraat.
  Blijf gedurende minstens 15 minuten in de spa. Dan pas zal u weten of de zitplaatsen comfortabel zijn en de jets een optimale massage geven.

  Kan een spa ook binnen geïnstalleerd worden?

  Een massagebad kan zowel binnen als buiten geïnstalleerd worden. In 90 % van de tijd echter worden de bubbelbaden buiten geplaatst, ook in koudere klimaten.
  Er zijn twee belangrijke overwegingen die u dient te nemen bij installatie binnenshuis:

  • Kan de spa door de deuropening ?
  • Kan de structuur van de plaats van installatie het gewicht van de spa dragen ?

  Hou er rekening mee dat u in sommige gevallen best overweegt een luchtontvochtiger aan te schaffen.

  Wordt een spa enkel tijdens de lente en de zomer gebruikt?

  Neen, zeker en vast niet. Wist u dat in de Skandinavische landen en in Noord-Amerika de spa meest gebruikt worden wanneer de buitentemperaturen onder het vriespunt liggen ? Onderzoek heeft trouwens aangetoond, dat het therapeutisch effect van de spa het grootst is, wanneer de buitentemperaturen aanzienlijk lager zijn dan de temperatuur van het water. Dit betekent dat herfst en winter de beste seizoenen zijn om een spa te gebruiken.

  Hoe zwaar is een hottub jacuzzi?

  Wist u dat een gemiddelde spa minder druk uitoefent op uw vloer dan bijvoorbeeld een koelkast of diepvrieskast. Tenzij u overweegt een zeer groot model aan te schaffen, zoals de Solera of Paradise. Bij een jacuzzi whirlpool is het gewicht namelijk verdeeld over een groter oppervlak ; de meeste moderne constructies zullen probleemloos het gewicht van een doorsnee spa kunnen dragen. Bij twijfel is het aangeraden een architect of aannemer te consulteren alvorens de spa te installeren. U kan de gewichten van elke van onze hottubs terugvinden op de productfiches.

  Wat is het verschil tussen een luchtinjector en een jet?

  Binnenin het hydromassagebad bevinden zich een aantal verschillende jets. Zij bevinden zich verspreid over de spa en vermengen lucht met water onder druk om een masserend effect te verkrijgen. De meeste jets kunnen onderling gewisseld worden en kunnen ook aangepast worden naargelang de behoeften van de bader. Lucht injectoren, daarentegen, bevinden zich over het algemeen op de zitplaatsen en maken luchtbellen. Dit pruttelend effect is aangenaam, maakt u gewichtloos, maar heeft geen masserende functie.

  Wat is hydrotherapie?

  Hydrotherapie is het gecombineerde effect van warmte, massage en drijfvermogen. Warm water verwijdt de bloedvaten, wat de bloedtoevoer naar beschadigde weefsels vergemakkelijkt. De daarmee gepaard gaande aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen leidt tot vlugger herstel van de vermoeide spieren. Het jet systeem van de hydromassagebaden heeft een relaxerende werking op de verkrampte spieren en neemt de druk op de omliggende zenuwen weg. Massage verbetert de bloedcirculatie en versnelt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam. Het drijfvermogen vermindert het lichaamsgewicht met 90 %, waardoor de druk op gewrichten en spieren aanzienlijk afneemt. Hydrotherapie (of watertherapie) is wereldwijd erkend als doeltreffende methode om spanning, vaak veroorzaakt door stress, te verlichten.

  Waarom zijn jets verstelbaar?

  Weldoende en doeltreffende watertherapie heeft alles te maken met de mogelijkheid om elke jet te verstellen, waar nodig. Dit is de standaardnorm voor een goede beoordeling van lichaamstherapie en atletische watertherapie. Een spa kan een over heel groot aantal jets beschikken die echter niet verstelbaar zijn. Het aantal jets heeft hier geen enkele waarde. Wat wel telt is de positie van de jets, alsook de verstelbaarheid ervan. Water, lucht en kracht moeten perfect in evenwicht zijn voor een optimale massage . De bubbelbaden van Luxor zijn gekend voor hun verscheidenheid aan jets en hun verstelbaarheid.

  Wat is het verschil tussen een therapie-zitplaats, een hot seat en een cool down seat?

  Therapie zitplaatsen zijn voorzien van jets en werden ontworpen voor lichaamsmassage. Het aantal en type jets varieert van zitplaats tot zitplaats. De beste therapie zitplaats herkent u aan de gelijktijdige massage in de nek, de rug, schouders, armen, dijen, knieën, kuiten en voeten. Hiervoor dient de spa uitgerust te zijn met het "manifold systeem" zoals bij onze Luxor spas.
  Hot seats zijn de zitplaatsen in de spa, waarin geen jets voorzien zijn.
  Cool down seats zijn verhoogde zitplaatsen. Een deel van het lichaam komt dan boven water, waardoor de bader af kan koelen.

  Moet ik toevoerleidingen installeren?

  Neen, dit is niet noodzakelijk. Alle bovengrondse spa's kunnen gevuld worden met behulp van een tuinslang.

  Wat is de geschikte locatie voor uw spa jacuzzi?

  Maak u een voorstelling van de plek van installatie van uw spa jacuzi door met behulp van een touw de omtrek van de spa te maken en houd rekening met volgende factoren :

  • de whirlpool moet op een stevige en vlakke ondergrond geplaatst worden. Ideaal is een betonnen sokkel van ongeveer een 10 cm dik.
  • indien u uw hydromassagebad op een houten terras wenst te plaatsen, zal het hout de trillingen van de spa versterken. Het is eerder aangeraden de spa toch op een betonnen sokkel te plaatsen en het houten terras er nadien tegenaan te plaatsen.
  • zorg ervoor dat de spa gemakkelijk bereikbaar is vanaf de plaats waar u zich zal omkleden. Hebt u de intentie uw spa ook tijdens de winter te gebruiken (wat trouwens de ideale periode is) dan is het wellicht een goed idee de spa niet te ver van het huis te installeren.
  • overhangende bomen of takken laten vaak heel wat vuil achter in uw spa en kunnen ook voor ongewenste schaduw zorgen.
  • een pad aanleggen van het huis naar de spa is aangeraden, zodat het vuil, gras, ... dat aan uw voeten hangt, niet in de spa terecht komt.
  • installeer de spa op een afgeschermde plek, zodat u geen hinder ondervindt van de wind, maar tracht er tevens rekening mee te houden dat een goed uitzicht het baden aangenamer en relaxer maakt.
  • houd rekening met de gewenste privacy.
  • Denk aan het gemak om de spa te vullen en te ledigen met behulp van een tuinslang. De L.A.Spas en Tropical spas van Luxor hebben een afvoer onderaan de spa waarop u de tuinslang kan aansluiten.
  • afhankelijk van de hoogte van de spa én zijn gebruikers, kan een trapje het in- en uitstappen vergemakkelijken.
  • voor uw veiligheid zorgt u voor een waterproof, geaarde en gezekerde toevoer. Gebruik het elektriciteitscircuit enkel voor uw spa en sluit er geen andere toestellen op aan.
  • vergeet niet dat alle zijden van de spa gemakkelijk toegankelijk moeten zijn, in geval van onderhoud en herstellingen.
  • voorzie extra ruimte achter of naast uw spa, indien u een cover lifter wenst te installeren.

  Welke factoren dient u te overwegen in verband met de constructie van de spa jacuzzi?

  • De constructienormen en de kwaliteit van de gebruikte materialen zijn uiteraard doorslaggevend voor de levensduur van uw investering. Kijk goed naar de afwerking van de spa. 
  • De kuip van de meeste spa's is vervaardigd uit glasvezel of acryl. Acryl is echter het betere materiaal, omdat de kuip dan uit een geheel is gemaakt, lichter is, en beter bestand is tegen krassen en slijtage. Acryl kuipen hebben een langere levensduur dan glasvezel-kuipen. De ommanteling is uiteraard ook van groot belang. Een degelijke harde houtsoort, zoals cederhout, heeft een hoge duurzaamheid, maar moet ook jaarlijks onderhouden worden met een houtbeits of -olie. De betere hottubs zijn ook verkrijgbaar met een synthetische ommanteling, die geen onderhoud vraagt. Tegenwoordig zijn PVC en houten ommanteling haast niet meer te onderscheiden.
  • Bij de betere jaccuzi's is het schuim rondom de leiding louter ter isolatie en niet ter versteviging van de structuur. 
  • De afdekking speelt ook een belangrijke rol op vlak van isolatie. De meeste covers zijn samengesteld uit twee piepschuimborden verpakt in een vinyl. Maak deze vinyl regelmatig schoon met een zacht sopje en water en onderhoud de vinyl afdekking met een voedend en beschermend product. Vergewis u er van dat de afdekking makkelijk door een persoon kan weggehaald en geplaatst worden. Uw verdeler heeft ook lifters voor afdekkingen ter beschikking.
  • Zijn de controlepanelen gemakkelijk te bedienen en in te stellen ? Vaak zijn er ook waterproof en drijvende afstandsbedieningen beschikbaar, die de bediening nog eens extra vergemakkelijken.

  Wat met de verwarming van de spa jacuzi en optimaal energieverbruik?

  Het vasthouden van de warmte speelt een belangrijke rol bij het energieverbruik van uw spa. Bj de betere massagebaden gaat de verwarming weer in werking, wanneer de watertemperatuur verschilt van de ingestelde temperatuur.
  Wanneer de elektrische installatie, zoals de pompen en de verwarming, zich binnen de structuur en dus onder de kuip bevindt, is het temperatuurbehoud optimaal.
  Leg de afdekking steeds op de jacuzi wanneer u hem niet gebruikt en zorg dat de afdekking langs alle kanten goed aansluit.
  Vergewis u ervan dat de jacuzi voldoende geïsoleerd is.

  Wat moet u weten over de pompen?

  Er zijn whirlpools met één, twee, drie en soms ook vier pompen. Eenvoudig gesteld : hoe krachtiger de pompen, hoe krachtiger de massage. Maar de aansluitingen en loodgieterij, de jets en waterdoorstroming zijn minstens even belangrijk dan de kracht van de pomp(en).
  Elke pomp beslaat een bepaald gedeelte, en bijgevolg ook een aantal van de aanwezige jets. U kan dus één voor één de pompen in werking stellen en op die manier vaststellen welke therapie zitplaatsen bediend worden door de desbetreffende pomp.
  Bij installatie waar maar een pomp werd voorzien, wordt vaak een diverter voorzien, die de waterdoorstroming van de ene kant naar de andere kant van dit spa omleidt. Dit betekent uiteraard een vermindering van de kostprijs, maar ook dat niet alle therapie-zitplaatsen tegelijkertijd in werking zijn.
  Sommige pompen hebben twee snelheden, een voor massage en een voor de zachtere doorstroming. Sommige whirlpool bubbelbaden zijn ook uitgerust met een kleinere circulatiepomp die het water continu filtert, de verwarming steeds van de nodige waterdoorstroming voorziet en de ozonator constant in werking houdt. Wanneer deze circulatiepomp niet voorhanden is, zal hiervoor de lage snelheid van de twee-snelheden-pomp aangesproken worden. De filtering kan geprogrammeerd worden dmw een ingebouwde timer in het controlepaneel. Verder dient nog vermeld dat de circulatiepomp zo goed als geluidsarm is, terwijl circulatie via de twee-snelheden-pomp aanzienlijk meer lawaai maakt.

  Wat is een ozonator?

  Kwaliteitswhirlpools zijn steeds uitgerust met een ozonator met injectie en mengkamers. De ozonator vernietigt de bacteriën en virussen die zich in het water bevinden. Dankzij de ozonator zal u aanzienlijk minder chemicaliën moeten gebruiken voor volledige desinfectie van het water in uw spa. Zo bespaart u in de aankoop van onderhouds- en waterbehandelingsproducten. Ozon veroorzaakt in vergelijking met chemicaliën minder huid- en oogirritatie.
  Vergewis u ook van het ozonatorsysteem. Als je niets speciaals doet om ozon goed te mengen met water, gaat de ozon in het water niet zijn ontsmettingswerk kunnen doen maar gaat deze vb de afdekking afbleken en aantasten. De whirlpools van Luxor beschikken over een ozonator samen met Mazzei injectie en mengkamers. Dit betekent voor u dat het gemaakte ontsmettingsmiddel ozon efficient in het water gemengd wordt, wat belangrijk is omdat ozon slecht oplost in water.

  Waarom zitten er filters in een whirlpool bad?

  De filters werden ontworpen om vuil en kalk uit het water te halen en er op die manier ook voor te zorgen dat de elektrische installatie ervan gespaard blijft. Filterpatronen kunnen gespoeld en herbruikt worden. Een verbeterde en onderhoudsvriendelijke versie van de filterpatronen zijn de AquaKlean Filtersystemen : zij bestaan uit een filtermand en een filterkous die samengehouden worden door een rubber o-ring. Zij zijn gemakkelijk verwijderbaar dankzij de schroefdraad. De filterkousen of -zakken zijn wasbaar in de wasmachine : haal ze van de filtermand, draai ze binnenste-buiten, zodat de gefilterde kalk gemakkelijker uit de naden kan gewassen worden, en stop ze bij uw andere witte was in de machine op 60° C, voeg waspoeder en FilterKleanpoeder toe. Gebruik echter geen spoelmiddel.

  Zijn er nog andere kenmerken, zoals verlichting, watervallen, ed?

  U zal de whirlpool vooral gebruiken om te ontspannen na een drukke dag. De sfeer-opties zijn daarom zeker het overwegen waard. Zo is er vaak een ruim aanbod van relaxatie-kenmerken, zoals :

  • verlichting onderwater : de gewone 12 Volt verlichting of de LED-verlichting, waardoor u een extra sfeer creëert door de wisselende kleurschakeringen van het water ;
  • audio/video systeem : de installatie van een waterproof radio/CD. U kan hier vaak de keuze maken tussen luidsprekers die ingebouwd worden in de acryl, dmv verhoogde hoeken in de acryl, en pop-up luidsprekers, die in de acryl zitten en door een eenvoudige druk op de top van de luidsprekers tevoorschijn komen en even gemakkelijk weer ingedrukt kunnen worden ;
  • TV/DVD systeem : relaxatie op en top, het warme water, masserende jets en een ontspannende film of uw favoriet programma. Het systeem is uiteraard waterbestendig en voorzien van een afstandsbediening.
  • watervallen : hat aantal is meestal afhankelijk van het type spa. Het water loopt langs de nek en geeft een onmiskenbaar gevoel van genot en ontspanning.
 • Meest gestelde vragen over waterbehandeling en onderhoud

 • Kunnen alle producten besteld worden?

  Artikelen als onderhoudsprodukten en accessoires..kunnen online besteld worden. Wij verzenden deze dan spoedig naar u. Deze service is uniek, en wat meer is, u koopt aan zeer voordelige prijzen. Ook zal u onder onze rubriek PROMOTIES steeds enkele artikelen uit ons gamma vinden welke zeer tijdelijk (tot einde voorraad) tegen zeer uitzonderlijke voorwaarden geprijsd staan. Artikelen uit deze rubriek worden steeds met een minimum korting van 20 % op de catalogusprijs aangeboden ! Beslist de moeite deze rubriek op te volgen.. U kan er een beslist koopjes doen.

  Ik heb een artikel gekozen maar zou dit graag eens bekijken.

  U kan een bezoek brengen aan onze toonzaal. In onze showroom kan u alvast de spas en andere artikelen in realiteit zien. Wij geven u vanzelfsprekend vrijblijvend alle advies. Er staat tevens een spa ter beschikking, gevuld en verwarmd die u samen met uw familie kan uitproberen en testen op comfort en degelijkheid.

  Waarom chemicaliën gebruiken bij waterbehandeling?

  Heel wat factoren beïnvloeden de "gezondheidstoestand" van uw spa, en van de baders. Warmte en vochtigheid zijn ideale kweekomstandigheden voor bacteriën, algen en schimmels. Zij kunnen ziektes en infecties overbrengen op de mens. Slecht behandeld water kan leiden tot huid- en oogirritaties, corrosie van het materiaal en afzetting van kalk en vlekken op het acryloppervlak, jets en kussens.
  Zelf in combinatie met een ozonator, weet de professionele spa-verdeler dat het gebruik van chemicaliën - speciaal ontwikkeld voor spas - noodzakelijk is. Luxor kan u een heel gamma onderhoudsproducten aanbevelen die niet alleen het water van uw spa in perfecte staat houden, maar ook de levensduur van uw spa verlengen.

  Hoe vaak moet het water van een spa gewisseld worden?

  Bij normaal gebruik door 2 personen in een bubbelbad met 1200 liter water en bij een goede waterbehandeling is het aanbevolen uw spa om de 60 dagen te ledigen en te reinigen. De betere spa's hebben een afvoer onderaan de spa, waarop een tuinslang kan aangesloten worden.

  Hoe een spa overwinteren?

  Het beste is om de spa gewoon te laten werken zoals anders. Mocht de spa worden leeggelaten heb je kans op vriesschade omdat er altijd een beetje water achterblijft in de leidingen en pompen. De garantie vervalt indien de spa leeg buiten staat in de winter bij vriestemperaturen. De spa gaat bij vriestemperaturen automatisch circuleren zodat het water in beweging blijft.
  Mocht je toch besluiten om hem uit dienst te nemen in de winter. Moet hij leeggelaten worden en gestockeerd in een ruimte met een kamer temperatuur.

 • Aquafinesse - Aquagarde

 • Wat is Aquafinesse?

  Aquafinesse is een volledig andere manier van wateronderhoud voor de Spa en volledig alternatief in vergelijking tot chloor. Wij zorgen voor schoon, helder en geurvrij water, alleen door een wekelijks voorgeschreven hoeveelheid aan het water toe te voegen. Aquafinesse zorgt ook voor zacht water in de Spa door kalkopbouw aan de verwarming, pompen en gladde wanden te voorkomen. Ons produkt maakt niet alleen uw leven gemakkelijker, het verlengt de levensduur van uw Spa's onderdelen zoals het warmte element en pompen vergeleken met traditionele onderhouds middelen!

  Wij bevelen sterk aan, (zoals omschreven in de wet voor openbare whirlpools) dat eigenaren van Spas's een minimum vrije chloor in het water aanhouden van 1,5 ppm. Om hieraan te voldoen hebben wij chloor desinfecte tabletten bijgeleverd met een slow-release dispenser. Te gebruiken volgens bijgevoegde voorschriften. Het water zal binnenkort mooier zijn dan ooit. Zonder pH produkten, vlokmiddelen of andere gebruikelijke produkten!

  Hoe wordt Aquafinesse geleverd?

  Aquafinessse wordt geleverd in een gemakkelijke draagdoos. Alles wat u nodig heeft voor onderhoud van het Spa water tot maximaal 6 maanden vindt u in de doos. De draagdoos bevat twee flessen gepatenteerd Aquafinesse oplossing, een maatbeker met schaalverdeling, reinigingstabletten, een slowrelease dispenser en instructies met veel gestelde vragen (FAQs).

  Kan ik Aquafinesse in elke spa gebruiken, ouder of nieuw?

  Aquafinesse werkt fantastisch in elke Spa, mits de Spa een effectief werkend filtratiesysteem heeft met een verwijderbaar filter dat gereinigd kan worden en voldoende flow (stroming) door de filters voor minimaal 4 uur per dag.

  Kan ik Aquafinesse gebruiken in een Spa die al met chloor is onderhouden?

  Als een tub gevuld werd met leidingwater kunt u zonder problemen overschakelen op Aquafinesse. Voor een hottub die al langere tijd met chloor werd behandeld raden wij aan eerst 1/3 deel water uit de spa te halen en vervolgens bij te vullen met schoon leidingwater. Alvorens bij te vullen met een tuinslang deze ruim doorspoelen.

  Hoe gebruik ik Aquafinesse?

  Neem één fles uit de doos en raadpleeg het etiket voor de wekelijks toe te voegen hoeveelheid Aquafinesse. Goed schudden voor gebruik met de dop op de fles. Giet daarna de aangegeven hoeveelheid, afhankelijk van de inhoud liters van uw hottub, in de maatbeker en giet dit in het hot tub water. Zet de jets aan voor tenminste twee minuten zodat de oplossing zich kan mengen met het water.

  Als Aquafinesse in combinatie met een goed werkende ozonator wordt gebruikt, heeft u in principe geen chemicaliën nodig voor het wateronderhoud, wel moet dan minimaal om de twee dagen he tfilter grondig worden gereinigd, ook tussen de lamellen. Wij bevelen daarom aan gebruik te maken van de slow-release dispenser met reinigingstablet volgens de gebruiksaanwijzigingen in de skimmer (niet in de filterzak) te plaatsen. U voldoet hiermee aan de regels en wetgeving voor openbare whirlpools een vrije chloor in het water van 1,5 ppm. Gebruik: Plaats een Aquafinesse reinigingstablet in de dispenser, draai het dekseltje erop en plaats de dispenser in de skimmer. Vul de dispenser met water door deze onder te dompelen totdat de luchtbellen verdwenen zijn. Zorg ervoor dat u de dispenser met tablet plaatst, voor u de spa gebruikt.

  Moet ik water "shocken" voordat ik met Aquafinesse kan starten?

  Nee, het is niet noodzakelijk het water te "shocken voordat u met Aquafinesse begint. Er zijn situaties waarin wij ee chloorshock adviseren. Bij nieuwe tubs bijvoorbeeld, na het vullen voor de eerste keer, moet het water "geshockt" worden. Bij twijfel aan de kwaliteit van het wter kan een "chloorshock" goed zijn voordat u start met Aquafinesse. WACHT NA HET "AHOCKEN" 4-6 UUR VOORDAT U MET AQUAFINESSE BEGINT.

  Wat doen de reinigingstabletten?

  Een kleine chloor tablet wordt gebruikt in combinatie met onze slow-release dispenser om alle bacteriën te oxyderen die in de filter worden opgevangen. De hoeveelheid chloor die in het water van de hot tub achterblijft is minimaal. Deze kleine dosis voorkomt onplezierige geur van het filter, terwijl uitdroging van de huid en beschadiging of verkleuring aan zwemkleding niet meer voorkomt zoals dit gebruikelijk is bij traditioneel onderhoud met chloor. NOTE: het is aan te beelen dat hot tub eigenaars een minimum vrije chloor van 1.5 ppm in het water houden.

  Ik ben zopas met Aquafinesse gestart en het water wordt troebel en vuil. Wat doe ik verkeerd?

  NIETS! In feite is dit een teken dat Aquafinesse op de jiuste wijze werkt. Het re-conditioneert uw hot tub water en reinigt de leidingen, pompen en verwarmingselement. Indien uw spa ouder is dan zes maanden, wordt door Aquafinesse oud opgebouwd vuil en kalkaanslag verwijderd en deze komen vrij in het water. Gedurende deze reinigingsperiode verzoeken wij u de filters minimaal twee maal per week schoon te maken. Dit helpt het water sneller te reinigen en dat de filters niet verzadigd worden. Binnenkort zal het water weer helder en schoon zijn. Als de hottub niet wordt gebruikt moeten ALLE kleppen van jets, lucht en watervallen geopend zijn zodat het water er door kan stromen. Aquafinesse kan ook dan haar werk blijven doen!

  GA NIET IN DE SPA ALS U DE BODEM VAN DE SPA NIET KUNT ZIEN.

  Hoe vaak moet ik de filters van de spa reinigen?

  Aquafinesse werkt nauw samen met uw spa filter systeem om ervoor te zorgen dat het water schoon blijft. De eerste twee weken is het raadzaam om de filters tweemaal per week te reinigen. Na de gebruikelijke reinigingsperiode is eens per week voldoende. Gemakkelij is hierbij als u twee sets filters heeft zodat deze wekelijks kunnen rouleren.

  Hoe vaak moet ik Aquafinesse toevoegen aan het spa water?

  Gebruik Aquafinesse eens per week zoals voorgeschreven. Neem bij voorkeur een vaste dag. NIET OVERDOSEREN. De reinigingstablet moet vervangen worden nadat deze is opgelost, gemiddeld 7 tot 10 dagen. Zodra de reinigingstablet is opgelost moet een nieuwe worden geplaatst. controleer dit regelmatig.

  Wat gebeurt er als ik teveel Aquafinesse aan het water heb toegevoegd?

  Als u teveel Aquafinesse aan het water heeft toegevoegd, kunt u 1/3 van het spa water verversen. Indien veel teveel werd toegevoegd moet de hot tub worden leeggemaakt, gereinigd met schoon water en weer opnieuw worden gevuld. Ook is aan te bevelen dat de filters dan grondig worden gereinigd, Let er dus altijd op niet over te doseren.

  Hoe vaak moet ik het water van de spa volledig vervangen?

  Watervervanging moet elke drie maanden plaatsvinden. Voor een goede kwaliteit van het water kunt u de Aquafinesse teststrips gebruiken. Deze geeft bij verkleuring aan dat de waterkwaliteit onvoldoende is en ververst moet worden. Een andere juiste benadering zou kunnen zijn dat u het water telkens ververst als u met een nieuwe verpakking Aquafinesse begint.

  Is het veilig het water van de spa op het grasveld te laten lopen?

  Ja, Aquafinesse is een milieuvriendelijk product en beschadigt uw gras niet en is daarom niet gevaarlijk voor uw huisdieren.

  Kan ik geuren gebruiken in combinatie met Aquafinesse?

  Ja, Zolang de producten die u gebruikt geen olie bevatten.

 • Techniek

 • Hoeveel amperage heb ik nodig voor mijn spa?

  Dit is afhankelijk van hoeveel opties op je spa zitten. Er zijn verschillende onderdelen die stroom vereisen, de pomp(en), verwarming, ozonator, blower, verlichting, radio/CD,... 
  LA Spa heeft de krachtigste pompen van de industrie. Heb je een 1 pomp systeem, dan kan je met 16 ampere toekomen. Als je opteert voor een 4 pomp systeem, dan heb je al snel 32 ampere nodig.

  Is een 5 HP (PK) pomp in de USA gelijk aan een 5 PK in Europa?

  Neen, dit is absoluut niet het geval. Een (1) HP komt overeen met ongeveer 750 Watt, wat weer overeen komt met ongeveer 3,3 Amp.
  Om te weten of de eenheden die ze je geven Europese eenheden zijn, kan je het best vragen hoeveel Ampere je nodig hebt. Heb je ongeveer 10 ampere nodig enkel voor 1 pomp, dan mag je ervan uitgaan dat het één 3 PK pomp is. Heb je diezelfde 10 ampere nodig voor 3 dezelfde pompen, dan zijn het 3 pompen van elk 1 PK.
  Hou er rekening mee dat niet enkel de pomp(en) amperage vraagt. Je hebt ook nog stroom nodig voor je verwarming, ozonator, blower,....

debug