BBQ-Plancha

Categorieën

WAT IS EEN PLANCHA?

Een toenemend succes

Bakken op een "Forge Adour" plancha is bakken op een plaat die verhit wordt aan hoge temperaturen (300 - 330°) waarop u verschillende soorten voedingsmiddelen kan bakken via contact. Deze plaat kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, schept gezelligheid en brengt u in vakantiestemming.

Een gezonde dieetkeuken

De plancha onttrekt het vet uit het voedsel en vraagt ook weinig toegevoegd vet. Enkele verstuivingen met de extra vierge olijfolie in spray volstaan om het eten te grillen zonder aan te branden. Bovendien, blijft de smaak en de gunstige werking van de ingrediënten behouden. Ideaal dus voor wie niet enkel bekommerd is om zijn gezondheid maar ook om zijn figuur, aangezien het vet verdampt.

Een gevarieerde keuken

Met de plancha kan u gerechten bereiden van voorgerecht tot dessert zoals vis, vlees, groeten en fruit en dit achtereenvolgens. Deze manier van koken biedt tal van troeven en laat toe om 'à point' dicht te schroeien en uw voedingsmiddelen subtiel te karameliseren zonder te denaturaliseren. Gabakken in hun jus, behouden ze hun smaak en zijn ze mals maar ook knapperig.

Een snelle keuken

10 minuten volstaan om de plancha maximaal te verwarmen en aan de slag te gaan. Nadien kan u de baktemperatuur aanpassen in functie van de ingrediënten. Het bakken zelf gaat heel snel, in een paar minuten tijd. Aangezien de baktijd van de ingrediënten korter is, behouden deze meer hun vitaminen en vezels dan wanneer ze lang bakken.

Iberische oorsprong

De plancha vindt zijn oorsprong in Spanje in de 19e eeuw waar deze gebruikt werd tijdens populaire feesten.

debug